Glögg is a traditional Swedish spiced wine, that we drink at Christmas time,
mostly hot. Might be hard to buy outside the Nordic contries.
Dansk Glögg Börja en vecka i förväg! Låt russin, konjak, rom och portvin dra en vecka. Tillsätt vin. Värm försiktigt under lock. Sila upp glöggen och servera med nya russin och varsin mandel. Glöggen serveras med nya russin för sötmans skull. De "dragna" russinen blir härliga i julens fruktkaka. (Det är därför som en del vill plocka russinen ur kakan.) Recept från www.tasteline.com |
|
Gammal Glögg Bryt kanelstängerna i mindre bitar och lägg alla kryddorna i en burk. Slå över spriten och låt det stå och dra i minst ett dygn. Sila ifrån kryddorna. Värm spriten försiktigt i en kastrull tillsammans med vinet, sockret och vaniljsockret. Serveras med nötter, mandel och russin. |
|
Glögg Blanda brännvin, rödvin, kryddor och socker i en kastrull. Gör gärna detta i
god tid så att kryddorna hinner ge en stark, fyllig smak. Värm glöggen
sakta, låt den inte koka. Servera glöggen varm med skållad mandel och
russin. |
|
Jureks Christmas cocktail * * * * * Pour glögg and calvados into a martini glass. Squeeze some lemon into the drink and garnish with ½ slice of lemon and serve. This drink got five glasses from Aperitif. It is so very delicious. Just take a sip and enter paradise. |
|
Pia bjöd på Blossas konjaksglögg, väldich momsich var das. 2005-12-09 Pia |
|
Konjaksglögg Bibi bjöd på en konjaksbaserad glögg som var väldigt god. Kan varmt rekommenderas! 2003-12-12 Bibi |
|
Vaniljglögg Den här glöggen har en unik smak och doft av vanilj. Blanda först till en vaniljtinktur: Klipp en vaniljstång i bitar och lägg bitarna i en liten glasburk med lock. Slå på 1/2 dl brännvin och ställ burken i 60-70 graders vattenbad med locket påskruvat i en timme. Den aromatiska tinkturen kan köpas på apotek. Koka sedan upp vatten och socker tills sockret har smält. Blanda ned övriga ingredienser och ett kryddmått av vaniljtinkturen. Värm och servera på vanligt sätt med skållad mandel och russin. Recept från www.tasteline.com |
|